
Hüsnü Arkan – Mino’nun Siyah Gülü Kitabının Özeti
Tayin emrim üç ay sonra çıktı. Emri aldığım günün sabahında Hasan’ı astılar. İnfaz gecesi uyumamıştık. Babam, Nuri Amca, annem ve ben, salondaki masanın çevresinde oturuyorduk. Pencerenin önündeki çıplak akasyaya konmuÅŸ suskun, korunmasız kış serçeleri gibi… Radyoyu açmıştık; bir haber bekliyorduk… Annem sık sık mutfaÄŸa gidip aÄŸlıyordu. Nuri Amca, kımıldamaksızın önüne bakıyordu. Elleri dizlerinin üstündeydi. Omuzları çökmüştü… KonuÅŸmuyorduk. Birbirimizin yüzüne bakamıyorduk.
İnsan, sonuna kadar umutlu olabiliyor. Umut bir çare değil ama galiba çareden daha büyük bir şey.
1960’lı yıllarda bir Ege kasabasında baÅŸlayan yasak bir aÅŸkla 12 Eylül’ün hemen öncesinde geliÅŸip darbenin ardından pek çok kiÅŸiyle paylaşılan bir kaderle son bulan kırık bir aÅŸk: iki katmanlı bu romanın iç içe geçen iki farklı hikâyesi. Mücadeleleriyle, inançlarıyla, haklılıkları ve yenilgileriyle bütün bir kuÅŸak ve darbelerden, idamlardan geçen, yarım kalan hikâyelerle 2000’li yıllara uzanan yakın tarihimiz. Siyasi bir ortamın içinde filiz veren aÅŸklar, yeÅŸeren duygular,yarım kalan umutlar.
Hüsnü Arkan, 60’lı yıllardan baÅŸlayarak, özellikle 12 Eylül döneminin acıtan sayfalarına bir ailenin kadınlarının gözünden bakıyor.
Hüsnü Arkan – Mino’nun Siyah Gülü Kitabını İndir