Hanedan – Selman Kayabaşı Kitabını İndir Kitabının Açıklaması:

Tarihi komploları hikayeleÅŸtirerek Osmanlı boylarından Türkiye Cumhuriyetine uzanan bir kitap “Hanedan”
Asırlar öncesinden toplanan bilgiyi bir yazarın kitap haline getirerek adına “Hanedan” adı verilerek onun muhafızlığını yaptığını ve bu kitaba eklediÄŸi en son deÅŸifre yüzünden hayatını almak isteyen bazı hanedan mensuplarının peÅŸine takılmasına kadar süren kurgusal bir tarih hikayesi. Kendisini bu komplonun ortasında hissedecek kimi zaman sinirlenecek kimi zaman sevineceksiniz.
Hanedan Hakkında
TeÅŸkilat ve Muhafız Kitaplarının Yazarı Selman Kayabaşı’dan Serinin Yeni Kitabı: Hanedan
Sancak sahibi beyler, 1040’ta Semerkand’da toplandılar. Kınık’ı hakan bildiler.
1299’da Konya’da buluÅŸtular, Kayı’yı bey seçtiler.
Ve sancak sahibi beyler, 1906’da İstanbul’a davet edildiler.
Biri devlet kuracak, biri devlet yıkacak, biri devlet olacaktı…
O gün, İstanbul’da cesedi bulunan yazar, Hanedan baÅŸlıklı gizli bir dosyanın muhafızıydı. Anadolu’ya gelen boyların kurduÄŸu devletleri ve bu boyların birbiriyle iliÅŸkisini inceleyen yazar, istihbarat teÅŸkilatlarının peÅŸinde olduÄŸu bir haritayı deÅŸifre etmek üzereydi. Harita, Fatih Sultan Mehmet’in Buhara’dan, Timur Devletinden ÅŸehirler ÅŸehrine, İstanbul’a davet ettiÄŸi matematikçi ve uzay bilimci Ali Kuşçu tarafından hazırlanmış, son ÅŸeklini ise AkÅŸemseddin tasarlamıştı. 1071’de Anadolu’ya gelen gizli bir yapının resmedildiÄŸi harita, 1918’de Yıldız Sarayı’nda tekrar konuÅŸulmaya baÅŸlandı.
Sivas Kongresinin Divan KatipliÄŸini ve istihbarat baÅŸkanlığını yapan İsmail Hami, 1071’de Sivas’a yerleÅŸen DaniÅŸmendoÄŸlu beyliÄŸinin o günkü temsilcisi idi. Erzurum Kongresi’ni tertip eden Hüseyin Avni, 1071’de Erzurum’a konan SaltukoÄŸullarından Ebul Kasım’ın torunuydu. Ve en önemlisi, Hanedan isimli dosyaya göre, Osmanlı impatorluÄŸundaki hiyerarÅŸiye göre, KayıhanoÄŸullarından sonra gelen ama Vezir-i Âzam’dan da üstün olan bir baÅŸka aile tartışılıyordu kitapta: Giray Hanedanlığı. PadiÅŸahın altında, Vezir-i Âzam’ın üstünde olan bu makama, örfe göre Kırım Hanı Giraylar oturuyordu. İmparatorluk yıkılırken Sadrâzamlık makamına Giray Hanedanının o günkü lideri, Ahmet Tevfik PaÅŸa tayin edilince, 1071’de Anadolu’ya gelen beylerin yeni bir devlet kurmak için emir aldıkları belli oldu. Nitekim beyler Anadolu’da ilk olarak nereye yerleÅŸmiÅŸse, Milli Mücadele de o ÅŸehirlerde baÅŸlayacaktı.
Bir suikast, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihini bu kadar derinden etkileyebilir mi? Ali Kuşçu’nun asırlar önce hazırladığı harita, suikasta kurban gittiÄŸi söylenen bir cumhurbaÅŸkanının, gizli belgelerini sakladığı gizli bir apartman dairesinde ortaya çıkarsa, evet!